SANAYİNİN LOKOMOTİFİ OSB’LERDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN 1.000 ‘DİJİTAL ELÇİ’ YETİŞTİRİLDİ

OSBÜK, Vodafone Business ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından hayata geçirilen OSB’lerde Dijital Dönüşüm Programı’nın sertifika töreni İstanbul’da gerçekleştirildi. Törende, OSB’lerde ve OSB’lerdeki sanayi işletmelerinde dijital dönüşüme mimarlık edecek, sınavlarda üstün başarı gösteren ‘Dijital Elçiler’e sertifikaları verildi.

Sertifika Törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Umut Rıfat Tuzkaya, OSBÜK Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri ile OSB temsilcileri katıldı.

 

HEDEF, OSB’LERİ SANAYİNİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNDE ÖNCÜ YAPMAK

Sertifika töreninin açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’leri Türk sanayisinin dijital dönüşümünde öncü hale getirmeyi hedeflediklerinin altını çizerek, üstün başarı göstererek sertifikalarını alan dijital elçilere “Dijitalde, OSB’lerimize fayda üretecek her şeyi adım adım hayata geçirmemiz gerekiyor” şeklinde seslendi.

Konuşmasında, organize sanayi bölgelerinin üretim, istihdam ve ihracatta Türk sanayisine lokomotiflik eden güçlü bir yapıya kavuştuğunun altını çizen Kütükcü, “Organize sanayi bölgeleri olarak 67 bin sanayi işletmemizle ülkemizin sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiriyor, 2.5 milyon kişiye doğrudan istihdam sağlıyoruz. Bugün Türkiye’de sanayide çalışan her iki kişiden biri organize sanayi bölgelerimizde istihdam ediliyor. Türkiye’nin planlı sanayileşmesine, üretim gücüne, istihdam ve ihracatına lokomotiflik etmenin yanı sıra, ülkemizin teknoloji üretim kapasitesini artıyor, mesleki eğitimine katkıda bulunuyor, yenilenebilir enerji kapasitesini geliştiriyoruz” dedi.

 

10 HAFTA EĞİTİM VERİLDİ

OSBÜK olarak OSB’lerin ve OSB’lerdeki 67 bin katılımcı sanayi işletmesinin dijitalleşmesine yönelik OSBÜKbulut, OSBÜKnet gibi projeler yürüttüklerini ifade eden Kütükcü, bu projelerden birisinin de Vodafone Business ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile hayata geçirdikleri OSB’lerde Dijital Dönüşüm Programı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu program kapsamında, OSB’lerimizde ve sanayi işletmelerimizde dijital dönüşümü gerçekleştirecek kursiyerlerimize 10 hafta süre ile dijital dönüşüm, dijital stratejiler ve iş modelleri, Bulut, 5G, Dijital Pazarlama gibi alanlara odaklanan eğitimler verildi. Bin kişi eğitim aldı ve sınavda başarı gösteren dijital elçilere online sertifikaları verildi. Bugün de, üstün başarı gösteren kardeşlerimize sertifikalarını takdim edeceğiz. Kendilerini tebrik ediyor, sertifikalarının hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca bu projede işbirliği yaptığımız Vodafone Business ve Yıldız Teknik Üniversitesine teşekkür ediyorum.”

 

OSB’LER BİR DÜNYA MARKASI

Sertifika törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise, organize sanayi bölgelerinin bir dünya markası haline geldiğinin altını çizerek, “OSB modeli artık dünya ülkeleri tarafından da örnek alınan kurumsal bir yapıya sahip” dedi.

OSB’lerin sanayi yatırımlarının planlı bir şekilde gerçekleştirilmesi, çevresel dengelerin korunarak verimliliğin ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında önemli roller üstlendiğini de aktaran Büyükdede, “OSB’lerimiz enerji, çevre, ulaşım gibi ihtiyaç duyulan konularda sanayicilere dünya standartlarında yatırım ortamı sunan OSB modeli artık dünya ülkeleri tarafından da örnek alınan kurumsal bir yapıya sahip. Bakanlık olarak OSB’lerin marka olarak cazibe merkezleri haline gelmesi, tam kapasite ile faaliyete geçebilmeleri için sürdürülebilir tedbirler alıyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükdede, bakanlık olarak OSB’lerde verilen bazı hizmetlerin dijital ortama aktarılması, bilgi teknolojilerinin hızlı gelişim stratejilerine ayak uydurabilmeleri için yürütülen Mekansal Yönetim ve Dijitalleşme Projesi (MEYDİP)’in çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi. Büyükdede, MEYDİP ile OSB’lerin iş süreçlerinin elektronik ortama aktırılacağını, elde edilen verilerin de tek kaynakta kullanılarak dijital dönüşüme katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

 

OSB’LERDEKİ İŞLETMELERİN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu da, şunları söyledi: “Türkiye’nin üreten gücü organize sanayi bölgeleri, sanayileşme ve üretim sürecinde kritik bir görev üstleniyor. Vodafone Business olarak organize sanayi bölgelerinde yer alan işletmelerdeki yöneticilerin ve çalışanların dijital bilgi seviyesini anlamak, güncel dijital trendler hakkında onları bilgilendirmek ve Türkiye’deki organize sanayi bölgeleri genelinde işletmelerin güvenilir danışmanı olmak amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi ve OSBÜK ile başlattığımız ‘Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı’nı tamamladık. Verdiğimiz eğitimlerle 1000 kişinin dijitalleşmelerine öncülük ettik. Bugün katılımcılara Yıldız Teknik Üniversitesi SEM tarafından sertifikalarını takdim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Vodafone Business olarak, organize sanayi bölgelerinin dijital dönüşüm ortağı olmak için her zaman yanlarında yer almayı sürdüreceğiz. Organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren her ölçekte işletmenin bu yeni dijitalleşme çağına hızlı bir şekilde geçmelerini desteklemeye, daha akıllı, daha hızlı ve daha esnek olmalarına katkı sunmaya devam edeceğiz.”

 

SANAYİCİLERE DİJİTALDE YENİ İŞ MODELLERİ

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Umut Rıfat Tuzkaya da, OSB’lerde Dijital Dönüşüm Programı’nda verilen eğitimlerle ilgili bilgilendirdi. Eğitimlerin hedefinin dijitalleşme konusunda dünya standartları yakalamak ve sanayicilere dijitalleşme konusunda önemli bir bakış açısı kazandırmak olduğunu ifade eden Tuzkaya, “Sanayicilere ve KOBİ’lere bu eğitim programları ile yeni bir bakış açısı kazandırmaya çalıştık. Bir çok sektörde gerçekleşen ve yakın gelecekte beklenen teknolojiler konusunda eğitimler verildi. Eğitimlerde anlatılan dijital iş modellerinin firmalara yol göstereceğine ve yeni fırsatlar yaratacağına inanıyoruz” dedi.

SERTİFİKA TÖRENİNİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Author: admin